Mix en match: hoe u uw huidverzorging kunt aanpassen – deel 4

Stel je een wereld voor waarin iedereen precies weet welke ingrediënten en producten hun de gewenste huid zouden geven. Niemand zou worstelen met ondoelmatigheid, irritaties zouden een uitzondering zijn, en het opbouwen en vasthouden aan een routine zou zoveel gemakkelijker zijn! Helaas is niet iedereen een expert in zijn eigen huidtype. We zijn er om je te helpen!

In eerdere blogartikelen hebben we je kennis laten maken met onze Customize Your Skincare Collection. Als je ze niet hebt gezien, kun je dat hier, hier en hier doen.

Maar nu zullen we het hebben over de verschillende huidtypes en wat er speciaal aan is. We hopen dat dit u zal helpen om de meest geschikte routine voor uw huid op te bouwen.

#Vettige huid

De vette huid produceert te veel talg, wat leidt tot ongewenste glans. Vaak proberen mensen met dit huidtype de huid te matteren, maar om zichtbare resultaten te zien moet u de productie van overtollig talg in evenwicht brengen. De grootste fout die mensen maken, is dat ze veel droogproducten gebruiken.

Bij de meeste mensen met dit huidtype zetten de poriën zich uit en kan zorgen voor oneffenheden. Het is erg belangrijk om de vette huid te exfoliëren met zachte exfolianten. Overtollig talg kan leiden tot de ophoping van dode huidcellen in de poriën, wat de conditie van de huid kan verslechteren.

Het goede nieuws is dat een vette huid veel langzamer veroudert dan andere huidtypes. Het is dichter en heeft zichtbaar minder fijne lijntjes.

We raden een uitgebalanceerd dieet en passende verzorgingsproducten aan. Een goede hydratatie is belangrijk, bij niet-comedogene* producten en een goede, zachte reiniging. Als je make-up draagt, zorg er dan voor dat je deze perfect verwijdert om de poriën niet verder te verstoppen.

We zullen proberen je te helpen bij het opbouwen van de beste routine op basis van je huidtype met onze Customize Your Skincare Collection.

Voor een perfecte en gezonde huid raden we 4 stappen aan:

-Exfoliëren
-Wederopbouw
-Hydratatie
-Voedend

Zie ons voorstel om actieve ingrediënten te combineren en uw vette huid de beste verzorging te geven:

*niet-comedogene betekent dat er geen ingrediënten inzitten die je poriën verstoppen.

#Droge Huid

Een droge huid voelt vaak trekkerig aan en schilfering kan soms optreden. De poriën zijn bijna onzichtbaar, maar de huid is vatbaar voor snellere veroudering en dus zichtbare fijne lijntjes.

Een droge huid kan het gevolg zijn van verschillende factoren, van genetische aanleg tot het gebruik van te droge producten. Om de conditie van uw huid te verbeteren, heeft u een geschikt vocht inbrengend product nodig.

Reinig uw huid regelmatig met zachte producten die de huid niet te veel uitdroogt. Lichte vocht inbrengende crèmes zouden niet voldoende zijn om het te hydrateren. Gebruik crèmes met een rijkere formule, maar ook een geschikte olie.

Een stedelijke mythe is dat meer water drinken de conditie van een droge huid verbetert. We weten allemaal dat water belangrijk is voor het hele lichaam, maar dit type huid heeft huidverzorgingsproducten nodig om het te voeden en te hydrateren.

We raden aan om op deze manier actieve ingrediënten voor uw droge huid te combineren:

#Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid is waarschijnlijk de meest voorkomende: het combineert twee of meer verschillende gezichtshuidtypes. Meestal is de combinatie droog / normaal met een vette huid. Veel mensen met dit huidtype denken dat ze een vette huid hebben en gebruiken zeer agressieve producten.

Meestal zijn de T-zone – het voorhoofd, de neus en de kin – de gebieden waar vettigheid en glans worden waargenomen. Het belangrijkste bij het kiezen van cosmetica is om te zoeken naar lichtere reinigingsproducten die de huid zachtjes exfoliëren en in balans brengen. We mogen de hydratatie niet vergeten, die op zijn beurt de drogere gebieden hydrateert en de productie van talg in evenwicht brengt.

Als de huid van de wangen beduidend droger is dan die van de T-zone, kunt u twee verschillende vocht inbrengende producten in de verschillende zones gebruiken.

We raden aan om op deze manier actieve ingrediënten voor uw gecombineerde huid te combineren:

Als uw huid ook gevoelig is, kunt u REVUELE Centella Asiatica in uw routine opnemen.

#Gevoelige huid voor puistjes

Een huid met neiging tot pukkels heeft specifieke zorg nodig om de problemen het hoofd te bieden. Dit huidtype wordt gekenmerkt door de neiging om comedonen en puistjes te ontwikkelen. Heel vaak produceert het meer talg, maar verschilt het van een vette huid. Het is vatbaar voor uitbraken van de talgklieren.

Puistjes kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder hormonale onevenwichtigheden, onjuiste voeding, gebruik van ongeschikte cosmetica, enz. Bij een gezondheidsprobleem raden wij u aan om een ​​specialist te raadplegen.

Het is een veelgemaakte fout om te denken dat alleen tieners puistjes hebben, aangezien veel volwassenen dit probleem ook hebben.

Om uw huid zo goed mogelijk te verzorgen, heeft u geschikte producten nodig die zacht maar effectief reinigen. Veel mensen met dit huidtype hydrateren het niet. Een goede en regelmatige hydratatie zal de talgproductie reguleren en de kans op toekomstige uitbraken verminderen.

We raden u aan om op deze manier actieve ingrediënten voor uw huid met neiging tot puistjes te combineren:

#Volwassen huid

Met het ouder worden verliest de huid belangrijke elementen, vertraagt ​​de celstofwisseling en wordt de vernieuwing langzamer. De eerste tekenen van veroudering zijn onder meer het verschijnen van fijne lijntjes en verlies van elasticiteit. Een van de eerste gebieden waar dit wordt opgemerkt, is rond de ogen en lippen.

Om het ontstaan ​​van diepe lijntjes te voorkomen en uw huid langer jonger te houden, is het belangrijk om speciale huidverzorging te gebruiken. We raden u aan om rond de leeftijd van 35 jaar anti verouderingsproducten te gaan gebruiken om toekomstige schade te voorkomen die moeilijker op te lossen is zodra deze zich voordoet.

Om de huid voor te bereiden op de verzorging die u aanbrengt, is het goed om exfoliatoren te gebruiken, waarvan de meest effectieve zuren zijn. Het gebruik ervan exfolieert de huid, maar heeft ook een gunstig effect op fijne lijntjes.

Gebruik actieve ingrediënten om de huid aan te vullen om de huid te voeden en te herstellen en regelmatige hydratatie is de sleutel tot een jeugdige teint.

We raden aan om op deze manier actieve ingrediënten voor uw rijpe huid te combineren: